Pitają nas: „Co wy tam jecie?”

Scroll down for English

Pitaja jest nazywana smoczym owocem. Mówi się, że im bardziej intensywny kolor ma owoc, tym więcej wartości odżywczych w sobie kryje. Miąższ pitai jest soczysty, w smaku i konsystencji przypomina dojrzałe kiwi. Jej smak jest jednak znacznie subtelniejszy i zdecydowanie słodszy, a tę słodycz tylko delikatnie kontruje kwaśny posmak. Niestety pitaje nie rosną w Harbinie, tyko na południu Chin. Tak jak i my, potrzebują więcej ciepła.
Niniejszym zapowiadamy, że będziemy czasem prezentować posty o jedzeniu ze zdjęciami jedzenia, którego nie przyrządziliśmy (inspiracja: http://pohtpof.tumblr.com/).

 

 

EN

„Aren’t you hungry there?”

Definitely no! We eat pitaya, also called a dragon fruit. It’s said that the more intensive colour has the fruit, the more nutrients it contains. The flesh of pitaya is juicy. Its taste is very similar to mature kiwi’s, but much more subtle and sweet. And its sweetness is countered by just a bit of sourness. Unfortunately, pitayas don’t grow in Harbin, but in the south of China. They need more sun, so do we.
Hereby we announce, that from time to time we will present pictures of food that we didn’t prepare  ourselves (inspired by: http://pohtpof.tumblr.com/).